Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر منوچهر محمدی، پژوهشگر برجسته انقلاب اسلامی در مراسم بزرگداشت خود مطرح کرد: جهاد تبیین، پادزهر ده فرمان غرب است.

به گزارش برنا؛ دکتر منوچهر محمدی، پژوهشگر برجسته انقلاب اسلامی، در مراسم تقدیری که به پاس تلاش‌های علمی وی در پژوهشگاه برگزار شد با تبریک ایام الله دهه فجر گفت: روزی که انقلاب به پیروزی رسید رساله دکتری‌ام را در آمریکا می نوشتم، پیش از پیروزی انقلاب در نوفل لوشاتو خدمت امام رسیدم و از ایشان پرسیدم تکلیف ما چیست، به ایران برگردیم یا به تحصیل ادامه دهیم؟ امام فرمودند به تحصیل ادامه دهید ولی تبلیغ کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده کتاب «انقلاب اسلامی؛ زمینه ها و پیامدها» گفت: از جوانی در کار سیاسی بودم و برایم خیلی سخت بود روز 22 بهمن در آمریکا باشم. آن موقع من تازه امتحانات جامع را داده بودم و مغزم پر بود از تئوری‌های روابط بین الملل مخصوصا تئوری های انقلاب که در غرب به ما درس می دادند، با این حال همان موقع می‌دیدم که این انقلاب با هیچ یک از معیارهای تئوریک غرب همخوانی ندارد.

پژوهشگر برجسته انقلاب اسلامی افزود: سه ماه بعد از پیروزی انقلاب در آمریکا سمیناری گذاشته بودند و نخبگان آنجا می گفتند این انقلاب بیش از دو ماه داوم نخواهد آورد. خاطرم می آید یک دانشجوی دکترای دانشگاه شیکاکو آمد گفت این انقلاب به زودی به یک حرکت مارکسیستی تبدیل خواهد شد. به او گفتم مشکل این است که شما می خواهید چارچوب های تئوریک خودتان را بر یک پدیده شرقی ناآشنا پیاده کنید در حالی که اول شما باید این انقلاب را بشناسید و بعد برایش تئوری پردازی کنید.

وی گفت: انقلاب اسلامی در ایران صفحه جدیدی را برای تحلیل های اجتماعی و سیاسی باز کرده و اقیانوسی از کار تحقیق، پژوهش و تئوری پردازی را برای محققان فراهم کرده است. همچنان که در آغاز مدرنیته انفجاری در جهان غرب به وچود آمد و تئوری پردازی بر اساس نگاه های ماتریالیسم و سکولاریسم شروع شد، امروز مسئولیت سنگینی روی شانه های ماست بنابراین از همان زمان با خدای خود عهد بستم که تا نفس دارم در خدمت این انقلاب باشم و در عین حال در حمایت از انقلاب بی تقوایی نکنم چون متاسفانه گاهی به اسم دفاع از انقلاب، سیاسی کاری می کنیم.

نویسنده کتاب «انقلاب اسلامی در مقایسه با انقلاب های فرانسه و روسیه» گفت: متاسفانه هنوز آبشخور دانشگاه های ما، خاستگاه تئوری ها و داده های دانشگاهیان ما غربی است، در این شرایط بسیار حساس کار ما با انزوا شروع شد ولی من با خود گفتم وقتی این ملت جان و مال خود را برای پیروزی انقلاب وقف کرده چرا ما هزینه نکنیم.

وی با اشاره به این که امام خود یک تئوریسین برجسته در فهم انقلاب بود، گفت: دوره ای که دکترا را می گذراندم فرمایشات امام را از نوفل لوشاتو پی می گرفتم. امام در یکی از مصاحبه هایشان فرمودند سیاست بر سه نوع است: شیطانی، الهی و مردمی و بلافاصله در ذهنم آمد که امام به چه زیبایی با استفاده از معیارها، بینش و نگاه اسلامی دارد سیاست را تعریف می کند و همه این ها انگیره هایی شد که در این قسمت شروع به کار کنم.

دکتر منوچهر محمدی با اشاره به این که حتی در داخل کشور انقلاب اسلامی در چارچوب نظریه های غربی قرار گرفت، گفت: رساله دکتر بشیریه درباره انقلاب ایران است اما جالب است از تئوری های مارکیسست ها استفاده می کند و حرف های بسیار مجعولی می زند که امام یک تاجرزاده بود و چون منافع مادی امام به خطر افتاده بود با کمک خورده بورژاهای بازار انقلاب کرد. البته او جرات نکرد این کتاب را به فارسی ترجمه کند.

وی افزود: امام می فرمود علوم انسانی را دریابید و من عرض می کنم انقلاب اسلامی را دریابید چون امروز حرکت های خزنده ای در تحریف انقلاب شکل گرفته است، زیباکلام می گوید مردم از استبداد شاه خسته شده بودند، ملی گراها حرکت کردند و آخوندها سوار شدند، البته من اعتقاد دارم این انقلاب بیدی نیست که با این بادها بلرزد اما این هجمه ها هزینه انسانی قابل توجهی را برای ما ایجاد می کند و جوان های ما تحت تاثیر افکار و اندیشه های غلط دچار بدفهمی این مائده آسمانی می شوند، مائده ای که به قول امام معجزه الهی بود و خداوند این ملت را لایق دانست و در اختیارشان قرار داد.

پژوهشگر انقلاب اسلامی با تفکیک دو نگاه خرد و کلان به انقلاب اسلامی تاکید کرد: دشمن سعی می کند با نگاه خردنگری ما را از انقلاب مایوس کند، آن ها در مشکلات معیشتی و تورم سرمایه گذاری می کنند در حالی که اگر نگاه کلان به انقلاب داشته باشیم نه تنها هیچ وقت مایوس نمی شویم بلکه اطمینان پیدا می کنیم آینده مال ماست.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب گفت: ما چهل سال در برابر توطئه دشمنان حالت دفاعی داشتیم و در این مدت همه ترفندهایی که دشمنان در حوزه جنگ سخت، نرم، تحریم، فشار حداکثری و نفوذ به کار بست ملت ما مقابل فشارها سرخم نکرد اما ما اکنون وارد دوره هجمه شده ایم و به قدرتی رسیده ایم که وحشت در اردوگاه دشمن ایجاد شده چون هوا و فضای منطقه خاورمیانه در اختیار ایران است وقتی آقای کنت مکنزی علنا می گوید ما در مسابقه تسلیحات به ایران نمی رسیم.

دکتر محمدی گفت: اتاق های فکر دشمن اخیرا 10 فرمان صادر کرده اند و در اختیار رسانه ها و ضد انقلاب قرار داده اند که؛ پیشرفت های ایران را پنهان کنید. به مشکلات و نارسایی ها ضریب بدهید. پیشرفت کشورهایی را که خصم ایران در منطقه و جهان هستند بزرگ کنید. اگر رژیم ایران به سمت مبارزه با فساد رفت آن را به همه مسئولان نظام تسری بدهید و روی این مساله مداومت کنید. مردم را از بهتر شدن اوضاع ناامید کنید. هر اعتراضی روی داد به دنبال کشته سازی باشید. از هر بهانه ای برای مسخره کردن روحانیت استفاده کنید. به دنبال ترویج افراد بی عرضه و ناکارآمد در انتخابات باشید تا ثابت کنید نظام ناکارآمد است. فساد مسئول منتخب مردم را به حساب نظام بگذارید. به چهره قهرمانان عرصه سیاست لجن بپاشید و نگذارید آن ها الگو شوند.

وی خاطرنشان کرد: این جاست که مسئولیت ما در جهاد تبیین روشن می شود. البته من یقین قطعی دارم در این درگیری باز هم توطئه گران شکست خواهند خورد ولی هزینه انسانی ایجاد می کنند لذا نخبه ها، استادان و مسئولان باید بسیج شوند که در جهاد تبیین این هزینه را کم نکنید.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انقلاب دهه فجر ایران روابط بین الملل انقلاب اسلامی نخبگان اجتماعی و سیاسی جهان فرانسه مصاحبه زیبایی مشکلات سرمایه گذاری رهبر معظم انقلاب جنگ خاورمیانه رسانه انتخابات بسیج پیروزی انقلاب نوفل لوشاتو دکتر منوچهر محمدی انقلاب اسلامی جهاد تبیین تئوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۱۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب

گفتمانِ زوال اسرائیل با تلاش امام از داخل ایران آغاز شد، توسط رهبر انقلاب تداوم یافت، به مرور زمان تمام منطقه غرب آسیا را فرا گرفت و ریشه دواند و اکنون مرزهای جغرافیایی را پیموده، تمام دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انقلاب اسلامی ایران نقطه آغازی برای مواجهه‌ی مستقیم کشورمان با اسرائیل و یا بهتر است بگوییم صهیونیزم جهانی و رو کردن اهداف پنهانی آنها نزد افکار عمومی جهانی بود؛ زیرا آنچه که از فساد، فقر و نیز رکود در عرصه‌های مختلف اجتماع، در ایران رقم می‌خورد، به سبب نفوذ صهیونیست‌ها در ارکان حکومت دست‌نشانده پهلوی بود. امام خمینی (ره) آغازکننده چنین حرکتی در سطح گسترده بودند و خود نیز در سخنرانی‌های متعدد بر تقدم دشمنی صهیونیست‌ها نسبت به آمریکا و شوروی و امثالهم تأکید داشتند؛ به عنوان نمونه در سخنرانی خویش در جمع اعضای ستاد انقلاب فرهنگی فرمود «امروز نباید فکر بکنیم ایران چه جور است. ما امروز فکر بکنیم دنیا چه خبر است، تکلیف ما در مقابل دنیا چیست. همین جنگ تحمیلی را درست کردند، نقشه‌ای که صهیونیست‌ها دارند عملی بشود. از یک طرف نگذارند اسلام تحقق پیدا کند، اگر اسلام در ایران تحقق پیدا کند و قهراً در ممالک دیگری هم خواهد رفت و رفته است هم، آن وقت آن بساط آنها، بساط صهیونیست‌ها برچیده می‌شود، آمریکا و شوروی دستش از ممالک اسلامی قطع می‌شود.» (15 شهریور 1362) این مطلب فصل جداگانه‌ای از مطالعات اندیشمندان را به خود اختصاص داده که شرح آن در این مطلب نمی‌گنجد.

در همین راستا گفتمان مهمی که امام بزرگوار ما آغاز کردند و نسبت به آن تا انتهای عمر خویش تأکید داشتند،  مسئله آزادی فلسطین از چنگ اسرائیل غاصب بود. معرفی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس حرکتی راهبردی از سوی امام بود تا به همگان نشان دهند که مسئله فلسطین و مبارزه با صهیونیست‌ها و سرکوبی آنها یکی از سیاست‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین این گفتمان همان طور که اشاره شد، با مبارزه‌ از داخل ایران آغاز شد و به مرور زمان تمام منطقه غرب آسیا را فرا گرفت و ریشه دواند و اکنون مرزهای جغرافیایی را پیموده، تمام دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است.

تحقق عصر ظهور مسیح با تصرف اراضی قدس! / بررسی دیدگاه عالمان یهود درباره اشغال فلسطین

این راهبرد امام توسط جانشین خلف ایشان یعنی رهبر معظم انقلاب در طول دوران رهبری‌شان تداوم داشت. ایشان در سخنانی، صهیونیست‌ها را پدیده‌ای شیطانی دانستند که باید با او مبارزه کرد. ایشان در این باره فرمود: «مبارزه با پدیده شیطانی تروریسم را تکلیفی تخلف‌ناپذیر برای خود می‌دانیم و تلاش در راه این مبارزه‌ی بزرگ را با قدرت ادامه خواهیم داد بحول الله و قوته.» (1390/04/03) و در جایی دیگر، حمایت از فلسطین و مبارزه با صهیونیسم را از سیاست‌های راهبردی نظام معرفی کرده، فرمود «کسانی که از روز اولِ انقلاب، یکی از برنامه‌ها را مقابله و معارضه با نفوذ و اقتدار صهیونیستها قرار دادند، با محاسبه این کار را کردند. این برنامه، طبق مصالح کشور و مصالح عمومی جمهوری اسلامی و مردم ایران انتخاب شده است.» (1379/09/25) و نیز در سخنانی تأکید داشتند «حمایت از فلسطین، انتفاضه و مبارزه با صهیونیسم و حامیانش از ارکان اصلی سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران است.» (1380/02/04) محور بعدیِ مبارزه با صهیونیسم جهانی توسط امام،‌ ریشه‌کن کردن آن از منطقه و جهان است که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

.

اما، امام خمینی (ره) پا را فراتر گذاشتند و مسئله نابودی و زوال اسرائیل را در اندیشه مسلمانان جهان پروراندند؛ اندیشه‌ای که سال‌ها پس از فوت امام به عنوان آرزویی دست‌نیافتنی تلقی می‌شد، اما اکنون با توجه به حوادثی که در جهان علیه صهیونیست‌ها اتفاق می‌افتد، به این آرزو نزدیک‌تر می‌شویم. امام بارها در سخنرانی خویش، اسرائیل را یک غده سرطانی در بین جامعه مسلمین می‌دانستند که باید زودتر این غده را جدا کرد. ایشان در جمع مدیران و کارکنان صدا و سیما در سال 62 اینطور فرمود «من امیدوارم که ان شاء الله این غده سرطانی در بلاد مسلمین و آن غده سرطانی در آن طرف بلاد مسلمین که آنجا اسرائیل است و اینجا حزب بعث است، ان شاء الله خداوند ریشه این را بکند.» (09 اسفند 1362) یا در جمع مهمانان داخلی و خارجی در جشن پیروزی انقلاب درباره لزوم اجتماع مسلمانان بر نابودی غده سرطانی اسرائیل فرمود «بیش از بیست سال است فریاد کرده‌ایم این غده سرطانی را اجتماع کنید و از بین مسلمین بیرون کنید، بیت المقدس را از او بگیرید، کشورهای اسلامی را از این غده سرطانی آزاد کنید.» (21 بهمن 1360)

همایون: یهودیان اسرائیل در دو نوبت سرکوب می‌شوند! / با پیروزی انقلاب اسلامی نبرد آخرالزمانی سرعت گرفت + فیلم

بنابراین امام آغازکننده گفتمان نابودی اسرائیل و بلکه آغازگر مبارزه تن به تن با این رژیم منحوس بود و در این باره نیز رهبر معظم انقلاب همین گفتمان را تداوم دادند. ایشان در سخنانی درباره اینکه امام خواهان نابودی اسرائیل بود، فرمود «امام بزرگوار همان کسی است که در مورد مسئله رژیم صهیونیستی از هیچ کس تقیّه نکرد؛ اینکه رژیم صهیونیستی یک غدّه‌ی سرطانی است و باید از بین برود، این حرف امام است.» (1392/06/14)

اندیشه زوال اسرائیل در تفکر رهبر معظم انقلاب، طیّ سال‌های رهبری ایشان، رنگ و بویی عمیق‌تر به خود گرفت و تبدیل به قضیه‌ای جدی‌تر شد. ایشان در این باره فرمود «نباید شک کرد که شجره‌ى خبیثه‌ى اسرائیل که «اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ»1، هیچ پایه و پایگاه و استمرارى نخواهد داشت و بى‌شک نابود خواهد شد.» (1370/08/15) و در سخنانی دیگر تصریح داشتند که «نجات فلسطین و محو دولت غاصب صهیونیستی، مسأله‌ای است که با مصالح ملتهای این منطقه سرو کار دارد.» ( 1379/09/25) همچنین در بخشی از پیام‌شان به حجاج بیت‌الله‌الحرام‌، زوال اسرائیل را نزدیک دانسته، فرمود «بر خلاف آرزوی احمقانه‌ی اقتدار و استحکامی که سیاست‌بازان خبیث برای رژیم صهیونیستی در سر می‌پروراندند، این رژیم روزبه‌روز به اضمحلال و نابودی نزدیک‌تر شده است.» ( 1393/07/08) و در مهم‌ترین سخنان خویش درباره نابودی اسرائیل که تبدیل به ترندی جهانی شد، تأکید بر این موضوع بود که اسرائیل 25 سال آینده را نخواهد دید. بنابراین دانستیم این جمله‌ای که از رهبر معظم انقلاب در بین مردم رواج یافت، مبتنی بر پیشینیه‌ای بود که امام خمینی (ره) عَلم آن را بلند کردند و بارها توسط رهبر معظم انقلاب تکرار شد و در صحنه‌ی عمل هم تبدیل به مبارزه مستقیم شد.

---------------
پاورقی:
1. اشاره به آیه26 سوره ابراهیم: «وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبِیثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ؛ و مَثَل کلمه ناپاک [که عقاید باطل و بی پایه است] مانند درخت ناپاک است که از زمین ریشه کن شده و هیچ قرار و ثباتی ندارد.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • امام جعفر صادق (ع) مجاهد جهاد تبیین بود
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • اساتید نقش مهمی در جهاد تبیین دارند
  • ارزش‌های دین اسلام و انقلاب را باید تبلیغ و تبیین کنیم
  • مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است
  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر